Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » MUSACA DE VINETE

MUSACA DE VINETE

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 03:19

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
4 vinete mijlocii, 750 g carne macră, 1 morcov, 1 cartof, 2 cepe, 1 ou, 2 linguri smântână, sare, piper, 4 linguri untură, 2 linguri făină, 1 Iingură pesmet, 4 roşii sau 1 lingură bulion, 1 ceaşcă zeamă de carne sau apă.
Se aleg vinete mijlocii. Se taie fără să se cureţe, în felii groase de un deget. Se opăresc cu apă sărată şi se aşază sub un fund cu o greutate pe el, ca să se scurgă.

Se dă prin maşină carnea împreună cu morcovul şi cartoful crud. Se prăjeşte carnea şi ceapa tăiată mărunt cu o lingură de untură. După ce s-a răcorit puţin, se adaugă un ou, smântână, sare şi piper. Se scot vinetele de sub teasc, se zvântă cu un şervet, se dau prin făină şi se prăjesc în untură, fiecare felie pe ambele părţi, Vinetele se pot prăji şi fără a fi opărite. Într-o cratiţă unsă cu untură şi presărată cu pesmet se aşază un rând de vinete, un strat de carne, şi aşa mai departe, până se isprăvesc carnea şi vinetele. Este de preferat ca ultimul strat să fie de vinete. Deasupra se toarnă o ceaşcă de zeamă de carne cu o lingură de bulion de roşii, sau se prin câteva roşii tăiate felii. Se dă la cuptor să scadă. Când este gata, se răstoamă pe o farfurie. Pentru a economisi untura şi totodată pentru ca mâncarea să fie mai uşoară, se pot pregăti vinetele neprăjite în untură. Astfel, vinetele tăiate felii se prăjesc uşor, pe ambele părţi, direct pe plita potrivit de încinsă. Pe măsură ce se rumenesc, se pun într-un castron presărate cu puţină sare. Se acopăr şi se ţin să se aburească până ce se pregăteşte carnea pentru musaca. Se face apoi musacaua la fel ca mai sus.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu