6 ouă, 2 gălbenuşuri, 2 linguri brînză,
1 lingură smântână, 1 lingură unt, sare, piper.
Pentru
sos: 1 ceaşcă smântână, 1 linguriţă făină, sare.
Se fierb ouăle tari. Se curăţă şi se taie în două în
lungune. Se scot gălbenuşurile şi se freacă într-un castron cu două gălbenuşuri
crude, puse pe rând. Se adaugă brânza rasă, o lingură de smântână, sare şi
puţin piper. Se freacă bine până se face ca o smântână groasă. Cu această
compoziţie se umplu albuşurile până în margini. Se presară cu brânză rasă şi se
aşază pe o tavă unsă cu unt. Se dă la cuptor, la foc iute. Se face un sos
dintr-o ceaşcă de smântână cu puţină făină şi sare. Se aşază ouăle pe farfuria
de servit şi se toarnă sosul fierbinte împrejur.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu