6 ouă, 1 lingură smântână, 1 felie de
pâine, sare, piper, 1 linguriţă mărar tocat.
Se fierb ouăle tari, după ce au
fost bine spălate. Se lasă să se răcească. Se taie în lung, în două, cu un
cuţit ascuţit, astfel încât să nu se sfărâme coaja. Se scot albuşul şi
gălbenuşul pe un fund de lemn, iar cojile se lasă la o parte. Se toacă oul
destul de mărunt fără să se zdrobească însă de tot. Se adaugă o lingură plină
de caimac sau de smântână şi miezul de la o felie subţire de franzelă muiat în
lapte. Se amestecă totul până nu se mai cunoaşte pâinea; se pune sare, piper şi
mărar tăiat fin. Cu această pastă se umplu puţin bombat cojile de ou, se bat pe
deasupra în pesmet fin şi se prăjesc în unt numai pe partea umplută. Se servesc
calde.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu