500 g
peşte, 300 g macaroane, 1/2 lingură făină, 1 lingură unt, 2 ceşti lapte, 1
lingură brânză rasă, unt proaspăt cât o nucă.
Se întrebuinţează
resturi de orice peşte fiert, căruia i s-au scos oasele şi pielea.Se fierb
macaroanele în apă cu sare. Se face un rântaş din făină şi unt. Se stinge cu
lapte sau cu zeama în care a fiert peştele. Se lasă câteva minute să fiarbă.
Într-o farfurie rezistentă la foc se pun
câteva linguriţe de sos. Se aşază apoi bucăţile de peşte şi din nou câteva
linguriţe de sos. Deasupra se întind macaroanele bine scurse, se toarnă restul
de sos şi se presară brânza rasă şi câteva, bucăţele de unt. Se dă la cuptor.
Este gata când s-a rumenit deasupra.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu