Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » PEŞTE LA CUPTOR

PEŞTE LA CUPTOR

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 11:30

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
1,500 kg peşte, 1 lingură făină, 1 lingură unt,  2 ceşti zeamă, 2 linguri brânză rasă, sare.
Se întrebuinţează orice fel de peşte fiert, căruia i s-au scos cu atenţie oasele şi pieliţa. Dacă peştele a rămas de la masă şi s-a răcit în farfurie, se pune în apa în care a fiert şi se ţine pe marginea maşinii până se încălzeşte. Se scurge bine de apă şi cât este încă fierbinte se curăţă de oase şi de piele.

Se face un sos alb cu o lingură de făină, una de unt şi zeama în care a fiert peştele. Se adaugă în sos două linguri de brânză rasă. Se aşază peştele într-o formă rezistentă la foc, se toarnă deasupra sosul, se presară cu brânză rasă şi puţin unt proaspăt. Se dă la cuptor, la foc iute. Este gata îndată ce prinde culoare.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu