1,500
kg peşte, 1 lingură făină, 1 lingură unt,
2 ceşti zeamă, 2 linguri brânză rasă, sare.
Se întrebuinţează orice fel de peşte fiert, căruia i s-au
scos cu atenţie oasele şi pieliţa. Dacă peştele a rămas de la masă şi s-a răcit
în farfurie, se pune în apa în care a fiert şi se ţine pe marginea maşinii până
se încălzeşte. Se scurge bine de apă şi cât este încă fierbinte se curăţă de
oase şi de piele.
Se face
un sos alb cu o lingură de făină, una de unt şi zeama în care a fiert peştele.
Se adaugă în sos două linguri de brânză rasă. Se aşază peştele într-o formă
rezistentă la foc, se toarnă deasupra sosul, se presară cu brânză rasă şi puţin
unt proaspăt. Se dă la cuptor, la foc iute. Este gata îndată ce prinde culoare.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu