1,500 kg peşte, 100 g ulei, 2 linguri
făină, 1 castravete mic în oţet, 1 morcov, 1 pătrunjel, 500 g roşii, 1 ceapă, 2
foi de dafin, 10 boabe piper, sare.
Se curăţă peştele, se spală şi se taie felii. Se dă sare.
Se usucă într-o cârpă, se tăvăleşte prin făină şi se prăjeşte în ulei încins.
Separat se fierb cu puţină apă un castravete murat în oţet, un morcov şi un
pătrunjel, toate tăiate felii. Între timp se fierb roşiile şi se trec prin
sită; se amestecă cu zarzavatul şi cu castravetele fiert, se adaugă puţină
ceapă prăjită şi se potriveşte de sare. După câteva clocote, se adaugă peştele
prăjit, frunza de dafin şi boabele de piper. Se dă la o parte, se serveşte
rece.
Zacusca de peşte se poate păstra mai multă vreme. În acest
caz, peştele nu se dă prin făină înainte de a fi prajit. Zacusca răcorită se
aşază în borcane, se acoperă cu hârtie pergament, se leagă şi se fierbe o
jumătate de oră într-un vas cu apă.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu