Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » PILAF DE PUI

PILAF DE PUI

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 06:40

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
1 pui mare, 1 l apă, 1 ceapă, 1/2 ceaşcă orez, 2 linguri unt topit, unt proaspăt cât o nucă, sare.

Puiul tăiat bucăţi se fierbe în apă cu o ceapă şi puţină sare. Bucăţile de pui trebuie să fie acoperite de apă. Se fierbe la foc mic. Se ia spuma. Puiul nu trebuie să fie prea fiert. Se alege orezul, se spală şi apoi se usucă într-o cârpă. într-o cratiţă se înfierbântă untul şi se prăjeşte uşor orezul. Se toarnă trei ceşti din zeama în care a fiert puiul, bine limpezită, se aşază bucăţile de pui, se acoperă şi se dă la cuptor, la foc mic, 20 — 25 de minute. Nu se umblă cu lingura în pilaf. Înainte de a servi, se pune peste pilaf puţin unt proaspăt, tăiat în bucăţele foarte mici, ca să se topească repede.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu