1 pui mare, 2 conopide mijlocii, 1 ceapă,
1 lingură unt sau untură, 1 lingură făină, 2 linguri smântână, sare.
Se prăjesc uşor bucăţile de pui cu unt şi cu o ceapă rasă,
se aşază în cratiţă. Se fierbe în apă cu sare, conopidă curăţită şi desfăcută
în buchete mici. Nu se fierbe prea tare, pentru a nu se sfărâma. Se scurge bine
de apă, se pune în cratiţă cu puiul. Se face separat un rântaş alb din unt şi
făină. Se stinge cu zeamă de carne sau cu apa în care a fiert conopida. Se
amestecă cu smântâna şi se toarnă peste pui. Se potriveşte de sare. Se lasă să
fiarbă la foc mic un sfert de oră. Sosul nu trebuie să fie prea gros. Dacă
scade, se poate subţia cu 2 — 3 linguri de zeamă de la conopidă. După gust se
poate adăuga în sos puţină zeamă de lămâie.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu