Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » PUI CU FASOLE VERDE

PUI CU FASOLE VERDE

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 06:36

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
1 pui mare, 1 kg fasole verde, 1 ceapă mica, 1 linguriţă făină, 1 linguriţă bulion, 1 lingură unt sau untură, 1 linguriţă pătrunjel verde, tocat, sare.
Se prăjesc uşor bucăţile de pui în unt sau în untură, se adaugă o ceapă dată pe răzătoare şi făina. Se curăţă fasolea. Dacă puiul este foarte tânăr, fasolea se fierbe separat, se scurge de apă atât cât trebuie pentru ca mîncarea să aibă sos. Se acoperă, se dă la cuptor o jumătate de oră. Dacă puiul este mai mare şi nu prea fraged, se aşază fasolea crudă peste puiul înăbuşit cu unt, se toarnă o ceaşcă bună de apă sau de zeamă de carne şi se lasă să fiarbă acoperit. Dacă scade prea mult, se mai adaugă apă. Se pune bulion şi verdeaţă tocată.

Aceeaşi mâncare se poate face fără ceapă, iar când este gata, se adaugă 2 — 3 linguri de smântână.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu