1 pui mare, 1 kg fasole verde, 1 ceapă
mica, 1 linguriţă făină, 1 linguriţă bulion, 1 lingură unt sau untură, 1
linguriţă pătrunjel verde, tocat, sare.
Se prăjesc uşor bucăţile de pui în unt sau în untură, se
adaugă o ceapă dată pe răzătoare şi făina. Se curăţă fasolea. Dacă puiul este
foarte tânăr, fasolea se fierbe separat, se scurge de apă atât cât trebuie
pentru ca mîncarea să aibă sos. Se acoperă, se dă la cuptor o jumătate de oră.
Dacă puiul este mai mare şi nu prea fraged, se aşază fasolea crudă peste puiul
înăbuşit cu unt, se toarnă o ceaşcă bună de apă sau de zeamă de carne şi se
lasă să fiarbă acoperit. Dacă scade prea mult, se mai adaugă apă. Se pune
bulion şi verdeaţă tocată.
Aceeaşi mâncare se poate face fără ceapă, iar când este
gata, se adaugă 2 — 3 linguri de smântână.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu