1 pui mare, 1 kg
mazăre păstăi verzi, 1 ceapă mică, 1 linguriţă făină, 1 linguriţă zahăr, 1
linguriţă bulion, 1 lingură unt sau untură, sare.
Se curăţă păstăile de mazăre ca şi fasolea verde, se spală. Se prăjesc
uşor bucăţile de pui în unt ca mai sus, adăugând o ceapă
dată prin răzătoare, făina şi la sfîrşit păstăile de mazăre. Se mişcă cratiţa
din când în când, ca să nu se ardă pe fund, sau se dă uşor cu o lingură de
lemn. După ce au început şi păstăile să se moaie, se adaugă câte puţină apă, să
fiarbă înăbuşit o jumătate de oră. Nu trebuie.să fiarbă prea mult, pentru ca să
nu se sfărâme nici puiul, nici păstăile. Când este aproape gata, se adaugă
sare, zahăr şi bulion. Se ţine la cuptor o jumătate de oră înainte de a fi dată
la masă. Se poate servi şi cu smântână.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu