1 pui mare, 750 g mazăre boabe, verde, 1
lingură unt, 1 linguriţă făină, 1 linguriţă zahăr, sare, 1 linguriţă mărar
verde, tocat.
Puiul curăţit se spală în mai multe ape şi se taie în şase
sau opt bucăţi potrivite. Se înfierbântă untul şi se prăjesc uşor bucăţile de
pui bine scurse de apă. Nu trebuie să se rumenească, ci să se îngălbenească
frumos pe toate părţile. Se adaugă făina şi când şi aceasta este puţin
îngălbenită, se pun 2 — 3 linguri de apă şi mazărea boabe. Se lasă să fiarbă înăbuşit,
la foc potrivit. Când mazărea este pe jumătate fiartă, se pun sarea şi zahărul.
Dacă între timp mâncarea scade prea tare, se mai adaugă câte o lingură de apă.
Când este aproape gata, se pune mărar verde tocat fin.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu