Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » SARMALE CU FOI DE VIŢĂ

SARMALE CU FOI DE VIŢĂ

Written By Softspot on miercuri, 28 ianuarie 2015 | 03:26

Retete culinare, retete de mancare moldovenesti si romanesti
250 g foi de viţă;750 g carne macră, 1 felie pâine, 2 cepe, 2 linguri orez, 100 g untură, sare, piper, mărar tocat, 1 crenguţă mică de cimbru, 1 ardei gras, 6 roşii sau 2 linguri bulion, 1l borş. o ceaşcă de smântână sau de iaurt.
Se opăresc frunzele şi se fac apoi sarmale la fel ca sarmalele de varză, de preferinţă din carne de miel sau de viţel. Se aşază în cratiţă, se adaugă untură şi puţină apă şi se lasă să fiarbă încet pe maşină. Când sunt aproape gata, se toamă 2 — 3 linguri de borş amestecăt cu puţin bulion de roşii, se potrivesc de sare şi se dau o jumătate de oră la cuptor (borşul nu se pune de la început, deoarece întăreşte frunzele de viţă care devin neplăcute la mâncat). Se servesc la masă cu smântână sau cu iaurt.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu