2
scrumbii mijlocii, 2 cepe, 1 morcov mic, boabe de piper, boabe de muştar, 1
frunză de dafin, cîteva măsline, 5 linguri ulei, 2 îinguri oţet.
Se aleg scrumbii
sărate, cu lapţi. Se ţin 24 ore în apă ca să se desăreze, schimbând apa odată
sau de două ori. Se curăţă, se scoate şira spinării. Se taie bucăţi şi se aşază
rânduri într-un borcan, alternând bucăţile de scrumbie cu felii de ceapă şi cu
felii de morcov tăiate subţire. Se adaugă măslinele puţin fierte, boabele de
piper, boabele de muştar, frunza de dafin. Peste acestea se toarnă următorul
sos: se freacă bine lapţii într-un castron, se pune ulei, puţin câte puţin, şi
se subţie cu oţet până se face un sos albicios. Deasupra se toarnă de un deget
ulei, se leagă borcanul şi se lasă 5 — 6 zile să se marineze.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu