Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » SUPĂ DE CEAPĂ

SUPĂ DE CEAPĂ

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 10:13

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
3 l apă, 250 g ceapă, 2 linguri unt, o lingură făină, sare, 6 felii de pâine prăjită în unt, 1 lingură brânză rasă.

Se taie ceapa în felii foarte subţiri şi se pune la foc cu o lingură de unt. Nu trebuie să se îngălbenească. Când începe să se moaie, se trage cratiţa pe marginea maşinii, se adaugă făina. Se amestecă mereu şi când ceapa şi făina au luat o culoare gălbuie, se sting cu apă sau, mult mai bine, cu zeamă de carne, amestecând continuu. Se pune sare şi se lasă să fiarbă încet în sfert de oră. între timp se prăjesc feliile de pâine în unt. Deasupra supei din farfurii se pune câte o feliuţă de pâine presărată cu parmezan ras.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu