3 l apă, zarzavat de supă, 500 g
ciuperci, 1 linguriţă unt, 1 lingură făină, sare, piper, 1 gălbenuş.
Se aleg ciuperci tinere, adică încă închise, şi foarte
proaspete. Se spală bine, se curăţă şi se taie în felii potrivite. Ca să rămînă
albe, pe măsură ce sunt curăţite, se pun într-un castron cu apă şi puţin oţet.
Se scurg bine şi se înăbuşă într-o cratiţă cu 1/2 lingură de unt, sare, piper
şi puţină frunză de pătrunjel tocat fin. Se prăjeşte uşor o lingură de făină în
1/2 lingură de unt şi se stinge cu apa în care a fiert zarzavatul de supă. Se
adaugă ciupercile şi se lasă să mai fiarbă. Înainte de a servi, se drege cu un
1 gălbenuş.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu