Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » SUPĂ DEASĂ DE CONOPIDĂ (CREMĂ)

SUPĂ DEASĂ DE CONOPIDĂ (CREMĂ)

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 05:48

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
3 l apă, 1 conopidă frumoasă, 1/2 lingură unt, 1 lingură făină, 1 gălbenuş, 2 linguri smântână, sare.

Se fierbe o conopidă în apă cu sare. Se rup câteva buchete din conopidă pentru garnitură şi se păstreaza în zeamă. Se încălzesc fără să se îngălbenească untul şi făina şi se sting cu 2 — 3 ceşti de apă. Se trece conopida prin sită, se amestecă cu sosul de făină, se subţiază cu zeama în care a fiert conopida şi se lasă să mai fiarbă pe foc mic. Din când în când se ia cu o lingură pieliţa pe care o formează untul ridicat la suprafaţă. Când este gata, se drege cu un gălbenuş bătut cu două linguri de smântână şi se adaugă buchetele de conopidă fiartă.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu