Retete culinare
Va oferim o lista de retete
simple si usor de facut.
Home » » SUPĂ DEASĂ DE DOVLEAC (CREMĂ)

SUPĂ DEASĂ DE DOVLEAC (CREMĂ)

Written By Softspot on marți, 27 ianuarie 2015 | 10:12

Retete culinare, retete de mancare, retete moldovenesti, retete romanesti
4 l apă, 500 g dovleac, 1 ceapă, 2 linguri unt, 1 lingură făină, 2 linguri smântână, sare.

Se curăţă dovleacul de coajă şi de sâmburi, se taie bucăţi şi se înăbuşă cu puţin unt şi o ceapă tăiată mărunt. Se fierbe jumătate de oră la foc mic. Se face un sos alb din făină şi unt, subţiat cu puţină apă, şi se amestecă cu dovleacul trecut prin sită. Se adaugă apoi apă în care a fiert zarzavat, se pune sare şi se lasă să fiarbă la foc mic; din timp în timp se ia cu o lingură pieliţa ce se formează deasupra prin ridicarea untului la suprafaţă. Se drege cu două linguri de smântână.
SHARE

About Softspot

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu