4 l
apă, zarzavat de supă, 300 g fasole, 1 ceapă, unt proaspăt cât o nucă sau ulei.
Fasolea aleasă şi spălată se fierbe într-o oală cu apă;
după ce dă în clocot, se scurge apa şi se toarnă altă apă fierbinte. Se adaugă
un morcov tăiat în patru, o ceapă mare şi un pătrunjel cu frunze. Se lasă să
fiarbă pe foc mic. Se încearcă dacă a
fiert luând un bob de fasole şi strivindu-l între degete. Se scoate zarzavatul
şi se trece prin sită fasolea şi ceapa, cât sunt încă fierbinţi. Se subţiază
cât trebuie cu zeama lor. Se lasă să mai dea câteva clocote, amestecând mereu,
ca să nu se prindă de fund. După ce se ia de pe foc, se adaugă o bucăţică de
unt proaspăt sau o lingură de ulei. Se serveşte cu bucăţele de pâine prăjită în
unt.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu